Известие

Collapse
No announcement yet.

Направих беля!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Направих беля!

Здравейте, колеги!
    Става въпрос за Алфа 156 98 г. 1.6 !
    Случи се така, че без да искам обърнах кабелите на бутона за аварийните светлини. След като ги пуснах даде на късо и изгоря бушона. До тук всичко ок! Смених бушона, оправих кабелите и аварийните отново работеха.
    След 2 минути обаче установявам, че не работят нито мигачите ( когато ги пускам от лоста ), нито стъклата, също така и вентилаторът на парното.
    Разглобих и проверих всички релета, бушони и кабелчета по които съм ровичкал, но не намерих причината, поради която отказват да работят. Шофьорското стъкло ми е смъкнато наполовина и не мога да го затворя, сега колата на практика стои отворена.

Моля, ако някой има идея каква може да е причината, да сподели. Ще бъда много благодарен!
    Не мъ глей, че в раменете съм, кат вафла от 5 стинки...знам фатки!

Клаксонът работи ли?

Ако и той не работи, провери за изгорял предпазител в блока с предпазители в двигателния отсек:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:52.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, колега, клаксонът работи. Проверил съм и тези отпред, всички са здрави.

Comment

Около главното табло с бушони (мисля че беше нагоре) има още едно, по-малко. Търси там най-левия бушон, 7,5А.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Около главното табло с бушони (мисля че беше нагоре) има още едно, по-малко. Търси там най-левия бушон, 7,5А.
          Възможно ли е един бушон да е за всички неща?

Comment

Поне по схема - да. Това не е силово напрежение, а само до управляващите бутони/ключове.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Пробвах преди малко да открия другите бушони но нищо не се вижда, не можах и да напипам нищо, утре ще ровя пак.
              Благодаря на отзовалите се

Comment

Първоначално публикувано от crazy_dude_ Покажи съобщение
                Пробвах преди малко да открия другите бушони но нищо не се вижда, не можах и да напипам нищо, утре ще ровя пак.
                Благодаря на отзовалите се
                имах си работа с тях тия дни отгоре се намират тея бушони точно 7.5 е за който говори колегата
                Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  Колега, благодаря ти много за съвета, проблемът се оказа точно там, сега всичко работи! Остани със здраве!

Comment

Working...
                  X